Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

afisaΣτην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Παπαδημητρίου το  Ευβοϊκό Ωδείο Σιάνου πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 με μεγάλη επιτυχία συναυλία – Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με θέμα ‘’Με την Ελλάδα Καραβοκύρη’’

Σολίστ: Κων/νος Τζέμος

Διεύθυνση Ορχήστρας: Πέτρος Πρόκος που είναι και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου.

Συμμετείχε η ορχήστρα και η τάξη μονωδίας του Ευβοϊκού Ωδείου.

Για τον Νίκο Γκάτσο αφηγητής ήταν ο ηθοποιός Νίκος Σκέντζος, ο οποίος ανάμεσα σε κάθε τραγούδι αναφαίρετο στη ζωή, το έργο και πως είχαν χαρακτηρίσει τον Νίκο Γκάτσο κάποιοι μεγάλοι μουσουργοί όπως ο Μάνος Χατζηδάκης κ.α.

Ακκορντεόν

ACORDEONΑκορντεόν

Το ακορντεόν είναι ένα όργανο με πολύ ιδιαίτερο ήχο και μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου. Αντλεί την καταγωγή του από ένα όργανο ονόματι τσενγκ κατασκευασμένο το 3000 π.Χ στην Κίνα, παραγγελία του θρυλικού Κίτρινου Αυτοκράτορα. Επιθυμία του ήταν να δημιουργηθεί ένα μουσικό όργανο που να θυμίζει τον ήχο του πουλιού φοίνικας.

Το ακορντεόν έχει μεγάλες δυνατότητες. Ο μαθητής μπορεί να ασχοληθεί σχεδόν με όλα τα είδη της μουσικής. Από κλασσική μέχρι παραδοσιακή, ροκ, τζαζ, εθνικ, έντεχνη και λαϊκή. Η ιδιαιτερότητα του ήχου του είναι που δίνει αυτή τη μεγάλη γκάμα.

Το Ευβοϊκό ωδείο έχει παράδοση στο ακορντεόν. Οι καθηγήτριές μας διαθέτουν μεγάλη γνώση και εμπειρία στην διδασκαλία του.

Τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα 40λεπτα.

Οι μαθητές του ακορντεόν στις εκδηλώσεις του ωδείου μας συμμετέχουν και σολιστικά αλλά και συνεργαζόμενοι με μαθητές άλλων οργάνων και έτσι εξοικειώνονται με την έννοια της συμμετοχής σε μια μουσική ομάδα.

 

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:

ΣΙΑΝΟΥ-ΜΑΚΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΥ- ΡΟΥΣΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΟΥΚΟΥΖΑ -ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΤΣΩΝΗ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

 

Studio Πρόβας & Ηχογράφησης

studio 1Στο Ωδείο μας λειτουργεί Studio πρόβας και ηχογράφησης demo, εξοπλισμένο για να καλύψει τις ανάγκες του πιο απαιτητικού μουσικού. Σ’ αυτό το χώρο εκφράζουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες μαθητές του ωδείου μας αλλά και άλλα  μουσικά σχήματα της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας.