Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

afisaΣτην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Παπαδημητρίου το  Ευβοϊκό Ωδείο Σιάνου πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 με μεγάλη επιτυχία συναυλία – Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με θέμα ‘’Με την Ελλάδα Καραβοκύρη’’

Σολίστ: Κων/νος Τζέμος

Διεύθυνση Ορχήστρας: Πέτρος Πρόκος που είναι και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου.

Συμμετείχε η ορχήστρα και η τάξη μονωδίας του Ευβοϊκού Ωδείου.

Για τον Νίκο Γκάτσο αφηγητής ήταν ο ηθοποιός Νίκος Σκέντζος, ο οποίος ανάμεσα σε κάθε τραγούδι αναφαίρετο στη ζωή, το έργο και πως είχαν χαρακτηρίσει τον Νίκο Γκάτσο κάποιοι μεγάλοι μουσουργοί όπως ο Μάνος Χατζηδάκης κ.α.

Γιατί να μάθω χορό;

Γιατί να μάθω χορό;

Ο χορός είναι ένα άριστο μέσο επικοινωνίας και έκφρασης, διασκέδασης και χαράς, εκτόνωσης, καλλιέργειας και εκγύμνασης σώματος και πνεύματος.Όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει είναι ανεκτίμητης αξίας.

 •  Πρόκληση
 • Κοινωνικές σχέσεις
 • Προσωπικές ανάγκες
 • Υγεία
 • Έμπειροι διδάσκαλοι
 • Ελεύθερο ωράριο φοίτησης

Τι χορό να επιλέξω

Η εκμάθηση των αγαπημένων σας χορών στις σχολές χορού GENE KELLY, γίνεται μέσα απο ένα συγκεκριμμένο σύστημα διδασκαλίας.

Το σύστημα αυτό αποτελείται απο ενότητες μαθημάτων ή αλλιώς units, όπου η κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

 • 1 ιδιαίτερο μάθημα
 • 1 ομαδικό μάθημα και
 • 1 *2ωρο χορευτικής εξάσκησης

 

Τι χορό να επιλέξω

Η εκμάθηση των αγαπημένων σας χορών στις σχολές χορού GENE KELLY, γίνεται μέσα απο ένα συγκεκριμμένο σύστημα διδασκαλίας.

Το σύστημα αυτό αποτελείται απο ενότητες μαθημάτων ή αλλιώς units, όπου η κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

 • 1 ιδιαίτερο μάθημα
 • 1 ομαδικό μάθημα και
 • 1 *2ωρο χορευτικής εξάσκησης

 

Τι χορό να επιλέξω

Η εκμάθηση των αγαπημένων σας χορών στις σχολές χορού GENE KELLY, γίνεται μέσα απο ένα συγκεκριμμένο σύστημα διδασκαλίας.

Το σύστημα αυτό αποτελείται απο ενότητες μαθημάτων ή αλλιώς units, όπου η κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

 • 1 ιδιαίτερο μάθημα
 • 1 ομαδικό μάθημα και
 • 1 *2ωρο χορευτικής εξάσκησης

 

Είδη Χορών

Οι χοροί που διδάσκονται στις σχολές χορού Gene Kelly ανήκουν σε τρείς κυρίως κατηγορίες:

Latin, Eυρωπαϊκοί και Ελληνικοί χοροί.

Διδάσκονται επίσης

Αrgentine Τango, Salsa, Meranque, Batchada, Rueda, Disco, Hip Hop, Oriental, Συρτάκι, Ικαριώτικο, Κρητικά κ.α.

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Για να ενημερωθέιτε για τα προγράμματα και τις ώρες των μαθημάτων επικοινωνήστε με την γραμματεία της σχολής!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:10:00π.μ.-10:00μ.μ.

Latin

KANTE TON EAYTO ΣΑΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΛΑΤΙΝ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Ο χορός λάτιν έχει την καταγωγή του στην λατινική Αμερική. Τυπικοί χοροί λάτιν είναι οι Τσα τσα τσα, Ρούμπα, Σάμπα, Σάλσα, Μάμπο, .

Επίσης ως λάτιν χοροί αναφέρονται οι χοροί που διδάσκονται σε διεθνές επίπεδο στις σχολές λάτιν χορού. Οι κυριότεροι χοροί που διδάσκονται στις σχολές είναι οι: Τσα τσα, Μπολερό (το οποίο λανθασμένα αναφέρεται ως ρούμπα αρκετές φορές), Σάμπα, Τανγκό, Πάσο ντόπλε, Τζάϊβ. Οι δύο τελευταίοι χοροί ωστόσο δεν προέρχονται από την Λατινική Αμερική. Σε σχέση με τους χορούς Λάτιν που διδάσκονται στις σχολές οι αυθεντικοί χοροί Λάτιν είναι γενικώς πιο γρήγοροι, πιο αισθησιακοί και έχουν περισσότερες ρυθμικές εκφράσεις. Ο ρυθμός των χορών Λάτιν είναι 4/4. Τα ζευγάρια στον Λάτιν χορό ξεκινούν στέκοντας αντικριστά.

Εκτός από τις σχολές γενικού χορού λάτιν, υπάρχουν και αυτές που ειδικεύονται στο Αργεντίνικο Τάνγκο, και αυτές που ειδικεύονται στον χορό Σάλσα. Στις σχολές Σάλσα συνήθως διδάσκονται και οι χοροί Μπατσάτα και Ρούμπα.

Μαθήματα ομαδικά που μας κάνουν να διασκεδάσουμε να γυμναστούμε  να ξεφύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας !Για ηλικίες από6 χρονών έως όσο κανείς αντέχει!Ο χορός δεν έχει ηλικία !

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη γραμματεία της σχολής.

Μοντέρνο – Hip-Hop

Ο μοντέρνος χορός δεν αποτελεί μόνο μια μέθοδο
άσκησης του σώματος αλλά παράλληλα εκφράζει την επιθυμία και τη χαρά για κίνηση

Με το μοντέρνο χορό η κίνηση αποκτά αρμονία,  ενώ παράλληλα το σώμα γυμνάζεται ολοκληρωμένα, αποκτώντας ευλυγισία.
Ο Μοντέρνος Χορός αποτελείται από ασκήσεις αερόβιες και πατώματος οι οποίες βοηθούν στην ελαστικότητα του σώματος και από διάφορες τεχνικές που βοηθούν στην ενδυνάμωση και εκγύμναση των  μυών.

Γεννήθηκε στους δρόμους της Αμερικής, ως κομμάτι της ευρύτερης κουλτούρας Hip-Hop, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη μουσική rap και το γκράφιτι.

Το όνομα “hip-hop” δόθηκε το 1974 από τον DJ/MC “Love Bug” Starski, αλλά μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε να διαδίδεται η κουλτούρα hip-hop παγκοσμίως, μέσω της τηλεόρασης και των μουσικών βιντεοκλίπ.

Παράλληλα, η εισαγωγή της ραπ μουσικής στα μουσικά charts, αλλά και η αναμετάδοση διαγωνισμών μεταξύ χορευτικών ομάδων από την τηλεόραση και τα έντυπα, ήταν βασικοί λόγοι για τους οποίους άρχισε να διαδίδεται η χιπ χοπ κουλτούρα και έξω από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα μαθήματα είναι ομαδικά 2 ώρες την εβδομάδα ή μια  ανάλογα με τα θέλω του μαθητή.

Μπαλέτο

Το μπαλέτομπαλλέτο, αλλά και κλασικός χορός) είναι είδος χορού, με καταγωγή από την Ιταλία του 15ου αιώνα, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στη σκηνική του μορφή, κυρίως στη Γαλλία και τη Ρωσία. Στην πρώιμη μορφή του απουσίαζε η χρήση σκηνικών και λάμβανε χώρα σε μεγάλες αίθουσες συναθροίσεων, όπου οι θεατές καταλάμβαναν τις θέσεις μπροστά και εκατέροθεν της σκηνής. Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε είδος χορού υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, με δική του ορολογία και δομική σύσταση. Η μουσική συνοδεία είναι κατά κύριο λόγο από το ρεπερτόριο της κλασικής μουσικής, ενώ πολλοί συνθέτες έχουν γράψει μουσική ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Το μπαλέτο διδάσκεται σε σχολές ανά τον κόσμο, σε καθεμία από τις οποίες εναποτίθενται στοιχεία του πολιτισμού και της ιδιοσυγκρασίας του κάθε λαού. Ο χορός αυτός καθεαυτός καθορίζεται στα βήματα και τις κινήσεις του, ως μέρος μιας διεργασίας που ονομάζεται χορογραφία, η οποία με τη σειρά της εκτελείται από επαγγελματίες του χώρου και περιλαμβάνει άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως την ηθοποιία και τη μιμητική. Θεωρείται μία από τις πλέον υψηλόβαθμες τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Η πιο γνωστή και δημοφιλής απόχρωση του μπαλέτου είναι αυτή που αναπτύχθηκε την εποχή του Ρομαντισμού (το λεγόμενο Ballet blanc =λευκό μπαλέτο), κατά την οποία το βάρος πίπτει στην κορυφαία του χορού (τη λεγόμενη πρίμα μπαλαρίνα), που ως πρωταγωνιστικός ρόλος αποκλείει την ανάδειξη σχεδόν όλων των άλλων· καλείται να εκτελέσει δύσκολες τεχνικές, που περιλαμβάνουν κατακόρυφη κίνηση στηριζόμενη στα δάκτυλα του ποδιού (en pointe), πιρουέτες και λοιπές ακροβατικές κινήσεις δεξιοτεχνίας, ενώ έχει καθιερωθεί η ένδυσή της με τη λεγόμενη γαλλική τουτού (κοντό φόρεμα από λευκό τούλι που αφήνει εκτεθειμένους τους μηρούς και επιτρέπει έτσι την ελευθερία κινήσεων). Η εξέλιξη του μπαλέτου περιλαμβάνει τα είδη του εξπρεσιονιστικού και νεοκλασικού μπαλέτου, αλλά και στοιχεία του σύγχρονου χορού.

Στη σχολή μας διδάσκεται σύστημα vaganova.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω. Κινητική και ρυθμική αγωγή με πρωτότυπα παιδαγωγικά συστήματα. Το παιδί κινείται δημιουργικά, ασκείται, ψυχαγωγείται, καλλιεργείται και συνεργάζεται με το σύνολο. Εγγύηση για την πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού.

Τα μαθήματα είναι ομαδικά 2 ώρες την εβδομάδα  .Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην γραμματεία της σχολής.

Αρμόνιο

Το αρμόνιο είναι μουσικό όργανο με πλήκτρα που αντικαθιστά το εκκλησιαστικό όργανο (τεράστιων διαστάσεων) σε σχετικά μικρούς χώρους.

Το αρμόνιο εξωτερικά μοιάζει με το πιάνο, αλλά συνήθως είναι λίγο μικρότερο. Έχει σύστημα εμφύσησης που καταργεί τους αυλούς των εκκλησιαστικών οργάνων. Ο αέρας αποθηκεύεται σε δεξαμενή με ένα ή δύο ποδοκίνητους φυσητήρες και πατώντας τα πλήκτρα θέτει σε κίνηση ελάσματα και παράγει ήχους. Το πάτημα ενός πλήκτρου αντιστοιχεί σε δυο ίδιους φθόγγους διαφορετικών οκτάβων, που ηχούν ταυτόχρονα. Αρμόνια άρχισαν να κατασκευάζονται από τον 12ο αιώνα.

Συνήθως τα αρμόνια διαθέτουν δύο ή τρεις σειρές πλήκτρων και χρησιμοποιούνται για την εκκλησιαστική μουσική

Τα μαθήματα είναι 40 λεπτά την εβδομάδα ή δύο εικοσάλεπτα άνάλογα με την ηλικία του μαθητή ή κατά επιλογή του μαθητή 1 ώρα την εβδομάδα  ή δύο 30΄λεπτά.Επίσης σύμφωνα με την ηλικία του μαθητή κάνει και μια ώρα την εβδομάδα ομαδικό μάθημα θεωρίας.

Διδάσκουμε μονόσκαλο αρμόνιο που έχει πολύ λιγότερη ύλη.

Διδάσκουμε δίσκαλο αρμόνιο που έχει περοσσότερη ύλη και η φοίτηση είναι περισσότερα χρόνια.

Μπαγλαμάς

Ο μπαγλαμάς ή μπαγλαμαδάκι, (εκ του τουρκικού bağlama), είναι νυκτό μουσικό όργανο, όπως κι ο ταμπουράς, μετεξέλιξη της αρχαιοελληνικής πανδούρας και μικρογραφία του μπουζουκιού, που χρησιμοποιείται στην ελληνική λαϊκή μουσική. Κατά κανόνα έχει τρεις διπλές χορδές. Ο ήχος του μπαγλαμά είναι οξύς. Κάθε χορδή κουρδίζεται μία οκτάβα υψηλότερα από την αντίστοιχη στο μπουζούκι.Ο λόγος που ο μπαγλαμάς έχει μικρότερες διαστάσεις είναι ότι έτσι θα μπορούσαν οι παίχτες να τον κρύψουν εύκολα αφού απαγορευόταν επί τουρκοκρατίας και μετέπειτα επι δικτατορίας.

Τζουράς

Ο τζουράς είναι νυκτό μουσικό όργανο, οκτάχορδο ή εξάχορδο. Θεωρείται μικρογραφία του μπουζουκιού, καθώς έχει μανίκι και κεφαλάρι όμοιο, αλλά μικρότερο σκάφος, περίπου διπλάσιο από τον μπαγλαμά. Κατασκευάζεται από τα ίδια υλικά και με παρόμοιες τεχνικές με το μπουζούκι και ανήκει και αυτό το ίδιο, στα έγχορδα λαϊκά όργανα της οικογένειας των λαούτων, εξέλιξη του ταμπουρά, που θεωρείται απόγονος της αρχαιοελληνικής πανδούρας ή πανδουρίδας ή πανδούριο.

Ο ήχος του θυμίζει μπουζούκι αλλά έχει τη δική του ιδιαίτερη χροιά, γι’ αυτό ο τζουράς έχει κατακτήσει την θέση που έχει σήμερα στην ελληνική λαϊκή ορχήστρα.

Στον Τζουρά το μάθημα είναι ιδιαίτερο 40 λεπτά την εβδομάδα ή δύο εικοσάλεπτα ή κατά επιλογή του μαθητή μία ώρα ή δύο 30 λεπτά την εβδομάδα.ανάλογα με την ηλικία του μαθητή και μια ώρα την εβδομάδα επιπλέον τα θεωρητικά μαθήματα