
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ:
Ηλεκτρική, Ακουστική κιθάρα - Ηλεκτρικό μπάσο - Drums - Αρμόνιο - Φωνητική
MUSIC STYLES:
Ξένο ρεπερτόριο: Pop, Rock, Blues, Metal, Funk, Jazz κτλ
Ελληνικό Ρεπερτόριο: Έντεχνο, Pop, Rock, Μοντέρνο, Λαϊκό

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ
Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείου. Το σήμα που προέρχεται από την κιθάρα μπορεί κάποιες φορές να διαφοροποιηθεί με εφέ όπως το βάθος ή να παραμορφωθεί. Ενώ οι περισσότεροι τύποι ηλεκτρικής κιθάρας φέρουν έξι χορδές, απαντώνται και επτάχορδες οι οποίες χρησιμοποιούνται από κάποιους μουσικούς της τζαζ και της μέταλ μουσικής, [1] καθώς και δωδεκάχορδες (με έξι ζεύγη χορδών οι οποίες απέχουν διάστημα μιας οκτάβας τις οποίες συναντάμε κυρίως σε μουσικά είδη όπως το τζανγκλ ποπ και το ροκ.
Διδάσκουν:
- Αναστόπουλος Δημήτρης
- Παύλου Τίμος

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ
Το μπάσο είναι έγχορδο μουσικό όργανο που παίζεται με τα δάχτυλα ή τον αντίχειρα, με τεχνικές όπως slapping, popping, tapping και thumbing, ή με πένα. Το σχήμα του είναι παρόμοιο με αυτό της ηλεκτρικής κιθάρας, διαφέρει όμως στο μήκος του λαιμού και στην απόσταση των τάστων μεταξύ τους. Συνδέεται με ενισχυτή στις ζωντανές εμφανίσεις. Έχει τέσσερις χορδές συνήθως, αν και υπάρχουν και πεντάχορδα, εξάχορδα ή ακόμα και με μεγαλύτερο αριθμό χορδών μπάσα.
Το μπάσο αντικατέστησε σταδιακά το κοντραμπάσο, έτσι σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής, ροκ, τζαζ, ποπ, χέβι μέταλ, κάντρι, μπλουζ, ενώ έχει πάρει και θέση και σε ορχήστρες. Συνήθως αποτελεί μέρος του ρυθμικού τμήματος ενός μουσικού συνόλου, ωστόσο σε ορισμένα είδη, κυρίως στη τζαζ, στη φανκ και στη χέβι μέταλ μουσική, συμμετέχει και με σόλο.
Διδάσκει:
- Ζαχαριάδης Μάριος
ΝΤΡΑΜΣ

Τα ντραμς ή καλύτερα το ντραμ-σετ (drum-set), είναι ένα σύνολο από τύμπανα και πιατίνια που παράγουν ήχους όχι φανερά μελωδικούς, αλλά έντονα ρυθμικούς, όταν τα κτυπάμε με τις μπαγκέτες ή τις βούρτσες, ή χρησιμοποιώντας τα πεντάλς που διαθέτουν. Τα ντραμς, σε ένα οργανικό σύνολο, παρέχουν τη σταθερότητα του ρυθμού, αλλά και τις απαραίτητες υποδιαιρέσεις του χρόνου, με στόχο τη δημιουργία ενός χαρακτηριστικού ρυθμικού σχήματος για το κάθε μουσικό θέμα, ενώ παράλληλα, με την ποικιλία των ήχων τους στολίζουν τις μουσικές φράσεις. Είναι προφανές, ότι ουσιαστικά υποκαθιστούν, στη σύγχρονη μουσική, τα κρουστά που συναντάμε στις ορχήστρες κλασικής μουσικής .
Υπέροχες εφαρμογές των ντραμς και με έντονη δυναμική παρουσία συναισθημάτων, βρίσκουμε στην Τζαζ, στη Λάτιν, στη Ροκ, αλλά ακόμη και σε κάθε τοπική λαϊκή ή δημοτική μουσική .Πέρα από την άριστη γνώση των μουσικών χρονικών αξιών και του μετρικού τους συστήματος, η μελέτη των ντραμς μας οδηγεί και στην κατάκτηση ιδιαίτερα εντυπωσιακών τεχνικών σημαντικής δυσκολίας, που αφορούν τόσο στα χέρια και στα πόδια, αλλά και στην απόλυτα ανεξάρτητη μεταξύ τους χρήση.
Διδάσκει:
- Μάγος Έκτορας
ΑΡΜΟΝΙΟ

Το Ηλεκτρικό Αρμόνιο πήρε τη θέση του εκκλησιαστικού οργάνου για καθαρά πρακτικούς λόγους, καθώς συνδύαζε μικρό μέγεθος, απλή κατασκευή και ευκολία στο παίξιμο.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 βρίσκουμε τα πρώτα ηλεκτρικά αρμόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες να συνοδεύουν με τους ήχους τους τις ταινίες του βωβού κινηματογράφου, παίρνοντας από αυτό τους το ρόλο το όνομα “κινηματογραφικά όργανα”, όρο που ακούγαμε μέχρι και την περασμένη δεκαετία.
Τη μεγάλη στιγμή του, το “όργανο” τη ζει με τις αλλεπάλληλες εφευρέσεις του Λόρενς Χάμοντ.
Στο ηλεκτρικό αρμόνιο που κατασκεύασε ο Αμερικανός εφευρέτης, ένας αριθμός από περιστρεφόμενους τροχούς ή ηλεκτρονικούς ταλαντωτές παράγουν εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα, ορισμένης συχνότητας, που αντιστοιχεί στο τονικό ύψος του κάθε φθόγγου.
Φυσικά υπάρχουν οι κατάλληλοι ενισχυτές και τα ηλεκτρονικά φίλτρα που βοηθούν στο ηχητικό αποτέλεσμα.
Διδάσκουν:
- Στεφάνου Κατερίνα
- Στεφάνου Γιάννα
- Κούκουζα Ελένη
- Κοντάκη Σταυρούλα
- Γούναρη Μαρία
ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΙΑΝΟ

Το πιάνο είναι ένα πανίσχυρο μουσικό όργανο που μπορείνα παράξει ολοκληρωμένες μουσικές ιδέες χωρίς να προϋποθέτει τη συνύπαρξή του με άλλα όργανα. Παράλληλα αυτή η πληρότητά του το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές σε συνθέτες και δημιουργούς καθώς μπορεί να εξασφαλίσει μία καλή προσομοίωση της ορχήστρας για κάποιον που κατέχει καλά την τεχνική του.
Παρόλο που αποτελεί ένα όργανο συνυφασμένο με την κλασική μουσική, το πίανο είναι βασικό μέλος σχεδόν οποιασδήποτε μεταγενέστερης μουσικής κουλτούρας στον δυτικό κόσμο, κάτι που ανέπτυξε νέες ανάγκες για τον επαγγελματία μουσικό αλλά και για τον ερασιτέχνη, τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο γνώσης.
Περισσότερες ρυθμικές, αρμονικές και μελωδικές συνήθειες, διαφορετικοί τρόποι μουσικής σημειογραφίας (παρτιτούρας) και νέα ακούσματα έρχονται να προστεθούν σε αυτά της παραδοσιακής κλασικής εκπαίδευσης και να εξελίξουν τις δυνατότητες του μουσικού.
Επιπλέον σε αντίθεση με την κλασική κουλτούρα, στα περισσότερα σημερινά είδη μουσικής (pop, rock, jazz, blues, latin, ακόμη και λαϊκές μουσικές) ο εκτελεστής συχνά καλείται να αυτοσχεδιάσει, να προσθέσει δηλαδή υλικό το οποίο υπονοείται ή δεν αναγράφεται καν στην παρτιτούρα, αφουγκραζόμενος πάντα το ύφος του εκάστοτε μουσικού υλικού. Αυτή η δυνατότητα αυτοσχεδιασμού είναι χρήσιμή όχι μόνο για να μπορεί κάποιος να αποκωδικοποιήσει και να ερμηνεύσει ένα σύγχρονο μουσικό κομμάτι, αλλά και για να μπορέσει να συνυπάρξει ευκολότερα με άλλους μουσικούς, ακόμα και για να δημιουργήσει δικές του ιδέες.
Στόχος λοιπόν είναι η προετοιμασία του σπουδαστή σε τεχνικό και θεωρητικό πλαίσιο, η αναβάθμιση της προσαρμοστικότητας του καθώς και ο εμπλουτισμός μουσικής του παλέτας προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες οποιουδηποτε μουσικού ύφους θελήσει να εκτελέσει.
Διδάσκει: Γληγόρης Μάριος
ΦΩΝΗΤΙΚΗ

Ο κάθε άνθρωπος κατέχει ένα ξεχωριστό ήχο στη φωνή του. Από το ιδιαίτερο άκουσμα της φωνής του αναγνωρίζουμε το πρόσωπο του κοντινού μας περιβάλλοντος. Το ηχόχρωμα της φωνής μας μεταβάλλεται και αποκαλύπτει τη συναισθηματική μας κατάσταση. Η φωνή για το μαθητή είναι το μουσικό όργανο μέσα του.Το ξεκίνημα της φωνητικής και ορθοφωνίας μας βάζει να ανακαλύπτουμε σταδιακά το μυστήριο της φωνής.
Τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα 1 ώρα την εβδομάδα.
Διδάσκουν:
- Χροναίου Στέλλα
- Σακή Μαίρη
- Γιαννακού Νατάσα
ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ
- Γνωριμία καθηγητή – μαθητή
- Αναγνώριση εκπαιδευτικών στόχων μαθήματος
- Προσδιορισμός διδακτέας ύλης σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή
ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Tα μουσικά εργαστήρια είναι η ομαδική , πρακτική εξάσκηση των μαθητών ώστε να μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά σε μουσικά σύνολα στο μέλλον.Οι μαθητές μέσα σε μικρές ομάδες των 5-6 ατόμων με την καθοδήγηση του καθηγητή τους αρχίζουν να επικοινωνούν μέσω της μουσικής, να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους στην πράξη και να τις εξελίσουν σε ομαδικό και πειθαρχημένο περιβάλλον.
Το μάθημα διαρκεί 60 λεπτά και συνδυάζεται με μάθημα που αφορά το πεδίο της μοντέρνας αρμονίας ,ακουστικής εξάσκησης κ.α. Η ύλη είναι συγκεκριμένη αλλά εμπλουτίζεται ανάλογα με τις ικανότητες και τις επιρροές των μαθητών
Σκοπός του συγκεκριμένου μαθήματος είναι η άμεση συμμετοχή του σπουδαστή σε ένα ολοκληρωμένο μουσικό σύνολο, αξιοποιώντας έτσι τις βασικές γνώσεις και τεχνικές του οργάνου που έχει επιλέξει. Στη συνέχεια οι μαθητές που συμμετέχουν, διδάσκονται τραγούδια από το Ελληνικό και Ξένο ρεπερτόριο, τα οποία και παρουσιάζουν Live στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ωδείου μας.
Μπορούν να συμμετέχουν όσοι μουσικοί το επιθυμούν ανεξάρτητα από το αν είναι μαθητές της σχολής μας,την ηλικία τους ή το επίπεδο τους μουσικά.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
Η σύγχρονη μουσική έχει τις δικές της απαιτήσεις. Η θεωρία σε συνδυασμό με την πράξη επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. (Intermediate / Advanced level – Υποχρεωτικό)
Εκδηλώσεις Art Rock
Μουσικά Απογέυματα απο τους μαθητές μας, Ιανουάριος 2020
Στα Πλαίσια τον εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του Ωδείου μας οι μικροί μας μαθητές των τάξεων Πιάνου & Βιολιού μας χάρισαν όμορφες μουσικές μελωδίες. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου μας και έχουν ως στόχο να δημιουργείτε ευγενής άμιλλα μεταξύ των μαθητών, να έχουν τα παιδιά πάντα ένα κίνητρο για μελέτη και να συνηθίζουν την έκθεση τους στο κοινό.
Παροχές:
☛ Δωρεάν το 1ο μάθημα ·
☛ Δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών με πουλμανάκι
☛ Τμήματα για όλες τις ηλικίες
☛ Πρωινά – απογευματινά
☛ Τμήματα διαγωνιστικού χωρού με τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς
☛ Δυνατότητα παροχής διπλωμάτων μετά από εξετάσεις
εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου
και όλο το χρόνο
Διεύθυνση:
Νεοφύτου 49, Χαλκίδα
Τηλέφωνα:
22210 21029, 22210 89710, 6972896803
Παραρτήματα:
Ψαχνά: Μ.Αλεξάδρου 3
Σχηματάρι: Δεδάκη 3
Λίμνη: Ζοωδόχου πηγής 12
Δήλεσι: Πλατεία Δηλεσίου
Ερέτρια: Αποστόλη 7, 22290 61636
Ωρωπός: 28ης Οκτωβρίου, 22950 34129