Γιατί να μάθω χορό;

Ο χορός είναι ένα άριστο μέσο επικοινωνίας και έκφρασης, διασκέδασης και χαράς, εκτόνωσης, καλλιέργειας και εκγύμνασης σώματος και πνεύματος.Όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει είναι ανεκτίμητης αξίας.

Πρόκληση
Κοινωνικές σχέσεις
Προσωπικές ανάγκες
Υγεία
Έμπειροι διδάσκαλοι
Ελεύθερο ωράριο φοίτησης

Κλασσικό μπαλέτο

Ο χορός είναι ένα άριστο μέσο επικοινωνίας και έκφρασης, διασκέδασης και χαράς, εκτόνωσης, καλλιέργειας και εκγύμνασης σώματος και πνεύματος.Όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει είναι ανεκτίμητης αξίας.

Πρόκληση
Κοινωνικές σχέσεις
Προσωπικές ανάγκες
Υγεία
Έμπειροι διδάσκαλοι
Ελεύθερο ωράριο φοίτησης

Σύγχρονο

Μοντέρνο

HIP HOP

Zumba

Μουσικοκινητική​

Ρυθμική αγωγή

Σύστημα orff
Δημιουργική απασχόληση (για παιδιά από 3 ετών και πάνω)​

Ευρωπαϊκούς

Waltz – Tango – Fox – trot

Latin

Mambo – Samba – Cha-Cha – Rock n’ Roll – Rumba – Salsa – Merengue – Bachata​

Αργεντίνικο tango​

Flamengo​

Oriental​

Ελληνικούς​

Χασάπικο – Ζείμπέκικο – Συρτάκι

Λίγα λόγια...

Το μπαλέτο (ή μπαλλέτο, αλλά και κλασικός χορός) είναι είδος χορού, με καταγωγή από την Ιταλία του 15ου αιώνα, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στη σκηνική του μορφή, κυρίως στη Γαλλία και τη Ρωσία. Στην πρώιμη μορφή του απουσίαζε η χρήση σκηνικών και λάμβανε χώρα σε μεγάλες αίθουσες συναθροίσεων, όπου οι θεατές καταλάμβαναν τις θέσεις μπροστά και εκατέροθεν της σκηνής. Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε είδος χορού υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, με δική του ορολογία και δομική σύσταση. 

Η μουσική συνοδεία είναι κατά κύριο λόγο από το ρεπερτόριο της κλασικής μουσικής, ενώ πολλοί συνθέτες έχουν γράψει μουσική ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Το μπαλέτο διδάσκεται σε σχολές ανά τον κόσμο, σε καθεμία από τις οποίες εναποτίθενται στοιχεία του πολιτισμού και της ιδιοσυγκρασίας του κάθε λαού. Ο χορός αυτός καθεαυτός καθορίζεται στα βήματα και τις κινήσεις του, ως μέρος μιας διεργασίας που ονομάζεται χορογραφία, η οποία με τη σειρά της εκτελείται από επαγγελματίες του χώρου και περιλαμβάνει άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως την ηθοποιία και τη μιμητική. Θεωρείται μία από τις πλέον υψηλόβαθμες τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Η πιο γνωστή και δημοφιλής απόχρωση του μπαλέτου είναι αυτή που αναπτύχθηκε την εποχή του Ρομαντισμού (το λεγόμενο Ballet blanc =λευκό μπαλέτο), κατά την οποία το βάρος πίπτει στην κορυφαία του χορού (τη λεγόμενη πρίμα μπαλαρίνα), που ως πρωταγωνιστικός ρόλος αποκλείει την ανάδειξη σχεδόν όλων των άλλων· καλείται να εκτελέσει δύσκολες τεχνικές, που περιλαμβάνουν κατακόρυφη κίνηση στηριζόμενη στα δάκτυλα του ποδιού (en pointe), πιρουέτες και λοιπές ακροβατικές κινήσεις δεξιοτεχνίας, ενώ έχει καθιερωθεί η ένδυσή της με τη λεγόμενη γαλλική τουτού (κοντό φόρεμα από λευκό τούλι που αφήνει εκτεθειμένους τους μηρούς και επιτρέπει έτσι την ελευθερία κινήσεων). Η εξέλιξη του μπαλέτου περιλαμβάνει τα είδη του εξπρεσιονιστικού και νεοκλασικού μπαλέτου, αλλά και στοιχεία του σύγχρονου χορού.

Διδάσκουν:

  • Γεωργάκενα Ευαγγελία
  • Πειράκη Τατιάνα
  • Παπαδήμα Άννα

Ο μοντέρνος χορός δεν αποτελεί μόνο μια μέθοδο
άσκησης του σώματος αλλά παράλληλα εκφράζει την επιθυμία και τη χαρά για κίνηση
Με το μοντέρνο χορό η κίνηση αποκτά αρμονία,  ενώ παράλληλα το σώμα γυμνάζεται ολοκληρωμένα, αποκτώντας ευλυγισία.
Ο Μοντέρνος Χορός αποτελείται από ασκήσεις αερόβιες και πατώματος οι οποίες βοηθούν στην ελαστικότητα του σώματος και από διάφορες τεχνικές που βοηθούν στην ενδυνάμωση και εκγύμναση των  μυών.

Διδάσκει: 

  • Καριώτη Στελλίνα

Γεννήθηκε στους δρόμους της Αμερικής, ως κομμάτι της ευρύτερης κουλτούρας Hip-Hop, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη μουσική rap και το γκράφιτι.
Το όνομα «hip-hop» δόθηκε το 1974 από τον DJ/MC «Love Bug» Starski, αλλά μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε να διαδίδεται η κουλτούρα hip-hop παγκοσμίως, μέσω της τηλεόρασης και των μουσικών βιντεοκλίπ.
Παράλληλα, η εισαγωγή της ραπ μουσικής στα μουσικά charts, αλλά και η αναμετάδοση διαγωνισμών μεταξύ χορευτικών ομάδων από την τηλεόραση και τα έντυπα, ήταν βασικοί λόγοι για τους οποίους άρχισε να διαδίδεται η χιπ χοπ κουλτούρα και έξω από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα μαθήματα είναι ομαδικά 2 ώρες την εβδομάδα ή μια  ανάλογα με τα θέλω του μαθητή.

Διδάσκει

  • Καριώτη Στελλίνα

Ο χορός λάτιν έχει την καταγωγή του στην λατινική Αμερική. Τυπικοί χοροί λάτιν είναι οι Τσα τσα τσα, Ρούμπα, Σάμπα, Σάλσα, Μάμπο.

Επίσης ως λάτιν χοροί αναφέρονται οι χοροί που διδάσκονται σε διεθνές επίπεδο στις σχολές λάτιν χορού. Οι κυριότεροι χοροί που διδάσκονται στις σχολές είναι οι: Τσα τσα, Μπολερό (το οποίο λανθασμένα αναφέρεται ως ρούμπα αρκετές φορές), Σάμπα, Τανγκό, Πάσο ντόπλε, Τζάϊβ. Οι δύο τελευταίοι χοροί ωστόσο δεν προέρχονται από την Λατινική Αμερική. Σε σχέση με τους χορούς Λάτιν που διδάσκονται στις σχολές οι αυθεντικοί χοροί Λάτιν είναι γενικώς πιο γρήγοροι, πιο αισθησιακοί και έχουν περισσότερες ρυθμικές εκφράσεις. Ο ρυθμός των χορών Λάτιν είναι 4/4. Τα ζευγάρια στον Λάτιν χορό ξεκινούν στέκοντας αντικριστά.

Εκτός από τις σχολές γενικού χορού λάτιν, υπάρχουν και αυτές που ειδικεύονται στο Αργεντίνικο Τάνγκο, και αυτές που ειδικεύονται στον χορό Σάλσα. Στις σχολές Σάλσα συνήθως διδάσκονται και οι χοροί Μπατσάτα και Ρούμπα.

Μαθήματα ομαδικά που μας κάνουν να διασκεδάσουμε να γυμναστούμε να ξεφύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας !

Διδάσκουν:

  • Ελευθεριάδη Χριστίνα
  • Στεφάνου Γιάννα
  • Anton Rizaev

Εκδηλώσεις Dance Sianou

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Charles Dickens (Εμπενίζερ Σκρουτζ)

Το Ευβοϊκό Ωδείο με την σχολή χορού Dance Sianou και το Θέατρο “Περι Τεχνών” στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ανέβασαν στο κατάμεστο Θέατρο Παπαδημητρίου την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Charles Dickens (Εμπενίζερ Σκρουτζ) Η μουσική, ο χορός και η υποκριτική σε συνδυασμό με την παιδική ζωντάνια δημιούργησαν μια μαγευτική παράσταση!!!

Διαβάστε περισσότερα »

Παροχές:

☛ Δωρεάν το 1ο μάθημα ·
☛ Δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών με πουλμανάκι
☛ Τμήματα για όλες τις ηλικίες
☛ Πρωινά – απογευματινά
☛ Τμήματα διαγωνιστικού χωρού με τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς
☛ Δυνατότητα παροχής διπλωμάτων μετά από εξετάσεις

εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου

και όλο το χρόνο

Διεύθυνση:
Νεοφύτου 49, Χαλκίδα
Τηλέφωνα:
22210 21029, 22210 89710, 6972896803​

Παραρτήματα:

Ψαχνά: Μ.Αλεξάδρου 3
Σχηματάρι: Δεδάκη 3
Λίμνη: Ζοωδόχου πηγής 12

Δήλεσι: Πλατεία Δηλεσίου
Ερέτρια: Αποστόλη 7, 22290 61636
Ωρωπός: 28ης Οκτωβρίου, 22950 34129