Νόστιμου Μελίνα

Κλασικό Πιάνο
Καθηγητρια μουσικής τμήμα Κλασικού Πιάνου

Η Μελίνα Νόστιμου γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο σε ηλικία  4,5 ετών δίπλα στην διακεκριμένη σολίστ Ρένα Ανδρέου.

Οι  σπουδές  της συνεχίστηκαν με την Μαρία Τουλούμη,ιδρύτρια του Ερευνητικού Ωδείου Χαλκίδας. Εκεί η Μελίνα απέκτησε την κλασσική μουσική της υπόσταση. Ακολούθησαν δύο χρόνια σπουδών στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες του Κώστα Γαϊτάνου, καθώς και μαθήματα αυτοσχεδιασμού πάνω στην σύγχρονη μουσική με καθηγητή τον Μάριο Γληγόρη, συνθέτη μουσικής κινηματογράφου.

Σε ηλικία  9 ετών έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου απ’όπου απέσπασε την πρώτη θέση ( Α’Βραβείο παμψηφεί).Έκτοτε ακολούθησαν πολλές συμμετοχές με το ίδιο αποτέλεσμα, κάτι που σε βάθος  χρόνου συνεχίστηκε και με τους μαθητές της  σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Το 2004 επέκτεινε τις μουσικές της γνώσεις ξεκινώντας τις σπουδές της στο York St. John University της Αγγλίας,με καθηγητή τον David Lancaster καθώς και Master- classes απο τους Neil Brand,Pascal Roge κ.α.

Έχει λάβει μέρος ως ενεργό μέλος και μη σε αρκετά σεμινάρια των Κώστα Γαιτάνου,Έφη Αγραφιώτη,Αγάθη ΛεΪμονή,Δημήτρη Τουφεξή, Ρένα Ανδρέου κ.α. Στο ενεργητικό της μετράει πληθώρα εμφανίσεων σε ρεσιτάλ πιάνου καθώς και εμφανίσεων με σχήματα μουσικής δωματίου, όπως και συνεργασίες σε μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες  της σύγχρονης μουσικής.

Σε επαγγελματικό επίπεδο διδάσκει κλασικό πιάνο στο ΕυβοΪκό Ωδείο Σιάνου, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με σχολή μπαλέτου και σύγχρονου χορού καλύπτοντας μουσικά τα μαθήματα της σχολής.Τέλος είναι μέλος της μπάντας ΜΕΝΙΑΝ,μιας μπάντας της οποίας οι μουσικές επιρροές ποικίλουν.