Ρώτα Μιχαέλα

Κλασικό Βιολί
Καθηγήτρια Κλασικού Βιολιού.

Πέντε χρονών ξεκίνησε χορό και εφτά χρονών μουσική.Βιολί σπούδασε αρχικά στο Ωδείο Αθηνών, συνέχισε στo κολλέγιο Gnesinich στη Μόσχα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ωδείο

Αthenaum λαμβάνοντας δίπλωμα βιολιού με Άριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο.

Έχει συμπράξει με τις περισσότερες αθηναϊκές συμφωνικές ορχήστρες, όπως τις Ελληνική Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και Ορχήστρες Δωματίου όπως η Ορχήστρα της Μαύρης Θάλασσας, η Feminarte, η Ορχήστρα του Southeastern, η Αθηναϊκή Ορχήστρα Εγχόρδων, η Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Μεγάλη εμπειρία διαθέτει επίσης και στο χώρο της Μουσικής Δωματίου, έχοντας συνεργαστεί με μεγάλη ποικιλία συνόλων. Έχει εμφανιστεί στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Λαμία, Χαλκίδα, Κόρινθο, Σπάρτη, Σάμο, Λευκάδα, Κέρκυρα, Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη κ.α. Έχει ερμηνεύσει καθώς και ηχογραφήσει έργα σύγχρονης ελληνικής μουσικής, κάποια από τα οποία σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Η ερμηνευτική της εμπειρία απλώνεται και στο χώρο της rock, έντεχνης και ηλεκτρονικής μουσικής, με συνεργασίες με μουσικούς όπως ο Βασίλης Σαλέας, ο Μάνος Ξυδούς, η Milva κ.α.